Networking Academy Games 2009

 

Echipa României, Locul I la competiţia internaţională Networking Academy Games, Bratislava

 

Bucureşti, 30 iunie 2009 – Echipa României, compusă din George Oniceag (clasa a XII-a, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Bucureşti), Robert Dolca (clasa a XI-a, Colegiul National "Aurel Vlaicu" Orăştie) şi Teodor – Ionel Chirică (clasa a XI-a, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" Bucureşti) şi coordonată de prof. Daniel Popa – Colegiul Aurel Vlaicu, Orăştie - a obţinut locul I la categoria licee, în cadrul concursului Networking Academy Games 2009 (http://www.netacad.sk/nag-2009-international). Competiţia, organizată la Bratislava pe 25-26 iunie, a reunit mai mult de 50 de elevi de liceu şi studenţi din 7 ţări (Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Slovacia, Ucraina şi România).

 

La secţiunea instructori, unde s-a concurat individual, locul I – Lucrări practice laborator – a fost câştigat de Mihai Bucicoiu de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

 

Echipa care a reprezentat România a fost selecţionată în urma etapei naţionale a concursului, organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, la care au participat peste 600 de elevi.

 

“Elevii români şi-au dovedit încă o dată calităţile, atât la nivel teoretic cât şi practic. Aceste concursuri sunt o modalitate excelentă de testare a cunoştinţelor şi de pregătire atât pentru examenele teoretice cât şi pentru certificările profesionale ulterioare. Mai multe detalii privind concursul national de retele de calculatoare veti gasi pe portalul www.AcadNet.ro”, a spus Emil Onea, Consilier IT in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

 

Participarea echipei României la Networking Academy Games a avut loc cu sprijinul Universităţii Politehnica Bucureşti şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

 

 

Sursa informațiilor: www.cisco.com