Netriders 2011

Lucia Roșculete a câștigat prestigiosul concurs Netriders 2011 la categoria „Cel mai bun scor feminin”.

 

Lucia Roşculete şi Liviu-Valentin Bleotu sunt studenţii români care au obţinut cel mai bun scor feminin, respectiv cel mai bun scor masculin la concursul internaţional NetRiders. Această performanţă le-a fost recompensată de Cisco cu o excursie de studiu la birourile Cisco din San Jose, în perioada 9 – 14 ianuarie. Prin intermediul unei sesiuni de TelePrezenţă cei doi şi-au împărtăşit cu jurnaliştii români experienţa unei săptămâni de studiu la Cisco.

 

Competiţie prestigioasă de reţele de internet, care a avut loc în data de 6 iulie în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) Cisco NetRiders şi-a premiat câştigătorii şi i-a invitat, într-o excursie de studiu, sponsorizată de Cisco, în Silicon Valley – inima inovaţiilor în tehnologie.

 

 

Lucia este studentă a Universităţii Politehnice din Bucureşti (UPB), în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, secţia Calculatoare şi instructor junior CCNA (Cisco Certified Network Associate) la Academia Cisco UPB. Posedă foarte bune abilităţi în diferite arii de programare a calculatoarelor, de la structuri de date, algoritmi şi programare orientată pe obiecte până la scripting şi programare funcţională. Ca pasiuni relevante pentru viitoarea sa carieră, Lucia este interesată de sisteme de operare, reţele de calculatoare şi inteligenţă articifială.

 

Liviu este şi el absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi IT şi deţine certificare Cisco Certified Network Associate şi Cisco Certified Network Associate Security. A absolvit cu rezultate deosebite cursurile Cisco Linux Fundamentals şi Bazele sistemelor de operare UNIX/LINUX – server. Posedă cunoştinţe solide în diagnosticarea de reţea, configurare sisteme electronice de comunicare şi lucrul cu sistemele de operare Mac, Windows şi Linux.

 

Lucia şi Liviu au vizitat birourile Cisco din California, inclusiv laboratoarele în care a fost dezvoltat primul router Cisco, s-au întâlnit cu John Chambers, CEO-ul companiei, şi au luat parte la demonstraţii şi seminarii despre tehnologii avansate cum ar fi TelePresence şi Data Center.

 

Sursa informațiilor: www.cisco.com